Lidingö Triathlon Sommarcup 2020


Coronaviruset sätter stopp för Sommarcupen som öppet evenemang denna märkliga sommar. För klubbmedlemmar ordnar vi dock en medlemstävling den 11:e juni med start och mål på badstranden i Kottla. Vi kör helt enkelt tävlingen som beskrivet för 28/5 nedan, men två veckor senare. Anmälan sker via SportAdmin fram tom 9/6.


Här nedan ser du löpar-och cykelbanorna ut på torsdagens tävling. Banorna finns också som Stravasegment, se bilden nedan (ja det är liten text!).

Simbanan kommer att vara enkel. Mer exakt info om det före start.

Som tävlande behöver ni tänka på att vi delar vägar och stigar med övriga lidingöbor!


Lidingö Triathlon planerar för att under tre torsdagskvällar i maj och juni arrangera en cup med distanser som motsvarar sprint – ca 500 m sim, 20 km cykel på rundbana och 5 km löpning. På grund av Covid-19 och Folkhälsomyndighetens nuvarande restriktioner avvaktar vi med att öppna anmälan, men vi hoppas att läget är mer stabilt fram emot sommaren, och att då kunna genomföra cupen.

Notera gärna datumen så återkommer vi med mer information här och på vår hemsida ny-lidingotriathlon.com. Vi hoppas att såväl du som aldrig provat på en full triathlontävling, som du som tävlat tidigare, vill komma och testa formen inför sommaren!

Vi planerar för cupkvällar:

  • Torsdagen 28 maj: Kottla strand, Lidingö, start kl 18
    Cykeltyp: mtb, gravel eller liknande då cykelbanan är på grusväg
  • Torsdagen 11 juni: Stora skuggan, Norra Djurgården, start kl 18
    Cykeltyp: racer, tempocykel, mtb – cykelbanan är på asfalt
  • Torsdagen 25 juni: Stora skuggan, Norra Djurgården, start kl 18
    Cykeltyp: racer, tempocykel, mtb – cykelbanan är på asfalt

Vi vill att Sommarcupen ska vara välkomnande, tillåtande och enkel, samtidigt som det är på fullaste allvar för dig som verkligen vill testa formen och tävla. Du ska kunna delta i valfritt antal deltävlingar.